lördag 25 juni 2011

Midsommardag och en orkidé

 Midsommardag betyder lugn och ro åtminstone hos oss. Min älskling är väldigt lugn idag. Han har knoppat in igen ihop med en av våra kisar som kanske också firade lite hårt igår. Eftersom jag hade beredskap och således fick låta alkoholen anstå mår jag riktigt bra idag. Jag startade dagen med en promenad och efter det så ställde jag i ordning efter festen. Hasse hjälpte mej i alla fall att lösa melodikrysset.
Så här såg det nog ut på många ställe igår, tyvärr. Denna bilden tog jag natten till midsommarafton vid 4-tiden på natten. Vaknade då av att regnet slog hårt på fönsterrutorna. På stenläggningen stod vattnet högt men det är svårt att se på kortet. 
Dom här vackra blommorna fick vi av våra gäster i går. Det fanns jordgubbar i ena krukan. Nog bäst att inte provsmaka dom. 

                        
 Här är en av våra små "gäster" midsommarafton. Fröken Tyra ligger och myser i svärfars knä efter en tallrik med lite gräddfil.
Måste också visa en av mina orkidéer. Det har slagit ut en ny planta på den gamla stängeln. Mitt på stängeln har det växt ut en ny planta. Det brukar inte vara så bra när det sker men i detta fallet kom det förutom blad massor av knoppar också. Den har en väldigt fin färg tycker jag.

4 kommentarer:

 1. Lyckans ost som har sådan tur med orkidén. Den är jättevacker !! Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Fröken Tyra var det sötaste på länge!
  Ni verkar ha haft en fin Midsommar! Låt det fortsätta så.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Regn och bakvakter tycks fylla sommaren iår, jobba över också, ska vi aldrig få semester!!
  Fint ser det ut hos dig och orkideen, vacker :)

  SvaraRadera