lördag 11 juni 2011

Lördagsmorgon med snoriga näsor

Lördagsmorgon och hemma i lugn och ro. Vi är nog riktiga hemmafreakar. Vi tycker alltså om att vara hemma fast vi gör våra små resor emellanåt. Det är dock alltid lika skönt att komma hem igen.
Idag har även Hasse fått ta del av mina från Frankrike importerade virus. Han började låta täbbt i näsan i går kväll. Jag är däremot på bättringsvägen. Kände för en promenad i morse, solen lyste och det var faktiskt varmt. Sagt och gjort, jag steg upp vid halv åtta och traskade iväg i god fart. Upptäckte efter ca. fem minuter att kroppen inte hade hämtat sej än. Jag blev rejält andfådd och svettig. Av att gå! Nåja, rundan klarades av i ett makligt tempo och det kändes skönt att vara lite igång igen.
Efter det väntade frukost och naturligtvis melodikrysset som vanligt. Idag löste vi allt utan hjälp av internet!!
Nu väntar städning av huset. Ska också kika i växthuset där jag inte hunnit vara efter hemkomsten. Har dock förstått att det växt till sej rejält.
Måste visa er några bilder till från Paris.
 Detta underbara fönster sitter i Notre Dam. Vilket fantastiskt arbete! Det fanns flera andra liknande fönster där.
 Här är samma fönster taget från utsidan. Det är inte hellre något dåligt hantverk.
En av broarna som går över Seine kallas kyssarnas bro. Det ni ser på räcket är massor av hänglås med namn på. Det är mängder av par som tagit med sej ett hänglås, skrivit sina namn på det och sedan satt fast det i räcket. På så sätt har man låst fast sin kärlek till varandra. Visst är det gulligt. Vi hade inget hänglås så en del av en plastpåse fick bli vårt hänglås. Vi knöt ihop vår kärlek i stället. Så romantiskt!!!
Vi träffade ett kanadensiskt par som gärna tog foto på oss. I gengäld förklarade vi för dom vad alla hänglåsen gjorde på bron.

3 kommentarer:

 1. Krya på er, trist att man ska dra på sig förkylningar när man är på resa.
  Räcker med hänglåsen var festligt, tycker jag, och ni är så fina tillsammans.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Där har vi också varit. Pampigt!

  Krya på sig en sån här ljuvlig lördag.

  mvh

  SvaraRadera
 3. Inte kul med förkylning, hoppas ni snart blir bättre båda två.
  Fin bild på er där på bron!
  Agneta kram

  SvaraRadera