torsdag 16 juni 2011

Prinslunch

Vår äldsta dotter berättade idag att hon skulle äta lunch ihop med prins Daniel på lördag. Gissa om jag såg ut som en fågelholk och damp ner på första bästa stol. Tro nu för all del inte att vi umgås med de kungliga. Nej, hon ska delta i World Transplant Games i Göteborg på lördag. Det är en tävling, typ VM för transplanterade, som går av stapeln under den kommande veckan. Dottern ska springa ett 3 km långt terränglopp på lördag. Det är upptill alla transplanterade att anmäla sig om dom vill. Prins Daniel är beskyddare för tävlingen.
Dottern är en av fyra utvalda som ska luncha med honom på lördag. Hon hade fått ett mail om detta igår och hade läst på om klädkoden i samband med kungaluncher idag. Det var anbefallt mörk kostym. Hon kom till jobbet och berättade detta. Vi kom fram till att hon kunde låna en sjal av mej till klänningen hon själv hade. Min egenhändigt sydda väska med knypplad spets på ska också närvara vid lunchen. Om jag nu aldrig kommer på någon lunch eller middag med de kungliga så har i varje fall min väska och sjal varit där. Alltid något. Således var det enda hon behövde köpa ett par skor.
Hon har haft otur och fått ont i en fot nu men det är på bättringsvägen. Hjälp oss att hålla tummarna för att hon ska kunna springa på lördag. Hon kommer säkert att göra det eftersom hon är en riktig fighter och väldigt envis då hon satt sig för något.
Här kan ni gå in och läsa om dottern och om tävlingarna. Texten är på engelska och jag kan ju säga att dottern inte var helnöjd med översättningen från svenska till engelska. Jag läste det i går kväll och på ett ställe i texten kan man nästan tro att hela familjen struntade i att hon blev sjuk. Så var det naturligtvis inte. Alltså var snälla att ha överseende med översättaren.

5 kommentarer:

 1. Åh...vilken upplevelse för din dotter. Tänk att vara en av fyra utvald. Hoppas hon klarar loppet med sin fot, jag håller tummarna.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. wow vilken häftig upplevelse!

  SvaraRadera
 3. Så kul det måste bli, ett minne för livet. Hoppas hon njuter varje minut, både av löpet och middagen :)

  SvaraRadera
 4. Nämen, så annorlunda och häftigt! Det blir ju onekligen en spännande och rolig upplevelse.
  Och ja, det var överhuvudtaget en märklig översättning, jag läste och det verkade som om google translater, eller något liknande hade gjort arbetet.....men jag förstår.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. Så roligt !!! vilken upplevelse, inte dåligt att bli en av de utvalda Ha en härlig helg /kram

  SvaraRadera