onsdag 15 juni 2011

Kika in i växthuset

Nu börjar det bli riktigt grönt och frodigt i växthuset och för all del även utanför.
Den här Dahlian har tillbringat våren i växthuset och är redan full av knoppar. Det är ju inte ofta dahliorna hinner blomma klart innan frosten nyper dom men den här och en till som är lika stor har riktigt stora chanser.

 Dom fyra sorters sallad jag sådde i växthuset är också klar och vi har skördat av den sedan vi kom från Paris. Det blir vackert på tallriken med olika färger i salladen.
 Det är redan stora knoppar i chiliplantorna. Varenda vår tänker jag samma sak: Dom små pluttarna kommer jag aldrig att få chilifrukter av. Varje år kommer dom i kapp och ger god skörd. Dom hinner säkert med i år också.
 Melonplantorna behöver snart bindas upp om dom inte ska ta över allt .
 Alla tomatplantorna växer så det knakar och det är knopp i dom alla.
Utanför växthuset står våra minikiwi. Dom växer också riktigt bra. Hasse ska ordna så att dom får något att klänga på. Dom kan bli 4 meter höga!!

3 kommentarer:

 1. Det är så gott att äta av det man odlar själv.
  Och det växer på ordentligt hos dig.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Oj så mycket!!!det växer så det knakar hos dej/Kram

  SvaraRadera
 3. Ja det växer så det knakar hos dig. En tomatdjungel ser det ut till. Fin sallad också, dekorarar och smakar gott. Min tar som vanligt snigel sig en smak av, frästar inte lika mycket då. Meloner och kiwi, man kan tro du både söderut i Europa. Vad härligt det låter.
  Har inte haft mycket tid sista tiden, har du varit sjuk? Usch, men bra att det går åt rätt håll nu, krya på dig :)

  SvaraRadera