fredag 10 juni 2011

Fler Parisfoto

Här har det regnat lite även idag. Hör ju att solen lyser längre upp i vårt avlånga land och att det är uppåt 30 grader. Skönt för dom! Tro för all del inte att jag är avundsjuk eller jodå... trist för alla studenter som sprungit ut här nere idag. En våt tillställning kanske både på ut- och insidan.
Nåväl, jag värmer mej med att titta på foto från vår resa. Tänkte dela med mej av ytterligare minne till er.
 Champs Elysées! Nu stod vi äntligen på den gatan.
 I ena änden av den gatan såg Napoleon till att det uppfördes ett monument över hans truppers stora segrar, Triumfbågen. Själv fick Napoleon aldrig se det färdiga resultatet. Han såg bara prototypen innan han dog. Som ni ser är det ju en del människor som rör sej på den gatan.
 Här är vi uppe på taket på Triumfbågen. Det finns många ställe i Paris där man kan klättra upp och få en vidunderlig utsikt. Bakom oss är ett av dom, Eiffeltornet. Upp i Triumfbågen var man tvungen att gå uppför alla 286 trappsteg om man inte var handikappad. Då fick man åka hiss. 286 trappsteg var ju en baggis för oss som är så vältränade, ha ha.
 På Champs Elysées trängs alla modekedjors butiker. Här Loise Voutton. Där var det till att ställa sej i kö! om man ville in. Nu gick jag inte in utan ställde mej bara sist i kön för att Hasse skulle kunna fota det.
 Här är en annan känd butik. Det som inte finns i denna jättebutik med smink och parfym finns inte över huvud taget. Inget för allergiker, vi höll på att storkna när vi kom innanför dörrarna av alla tusentals dofter som blandades med varandra.
En morgon beställde vi frukost på hotellet. Pain rich, croasianne med marmelad, dito med choklad i, kaffe och juice. Min kropp fick helt snurren. Under 3 månader har den inte fått så mycket sött på hela tiden och här kom allt på en enda gång. Kändes som att ha en sten i magen då frukosten var uppäten men under resten av dagen var jag småhungrig hela tiden. Inget att rekommendera. Vi skulle lära fransmännen vad havregröt är tycker jag. Men å andra sidan så hade allt då varit som hemma och det är inte därför vi åker på resa. Här hemma har jag återgått till havregröt alternativt naturell joggi till frukost. Njuter mer av det nu.

3 kommentarer:

 1. I Paris ser det ut som du har haft fin väder i varje fall. Det regnar här också, hos mamma svettas dom med 30+ så nu undrar man ju varför man flyttade, det var samma förra sommaren... Men Paris, vad fint det ser ut. Du har säkert gått av dig allt socker till frukost och mera där till. Det är ju långt mellan Sacre cour og eifeltornet. Nu har du massa goda minnen :)

  SvaraRadera
 2. Kunde varit skönt med litet moln här på himlen men vi har stekande sol och trettio grader varje dag i en vecka nu. Så fint ni har haft det i Paris, jag skulle gärna åka dit igen.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Roligt att du visar bilder från din resa. Till frukost är det inte så gott att ära en massa sötsaker. Jag tänkte lika dant som du att 286 trappsteg var en enkel sak för er.
  Jag önskar dig och din man en Trevlig Pingst.///Kram!

  SvaraRadera