fredag 23 september 2011

Ett gott skratt förlänger livet

Ja, ni har säkert hört den kära devisen förut. Om det nu stämmer och det har man visst forskat på att det ska göra, så måste följande hända. Oxytocinhalterna i kroppen ökar när man skrattar och oxytociner är detsamma som "må bra hormon". Det låter både vettigt och alldeles solklart att om halterna av må bra hormon stiger i kroppen så känner vi oss yngre och är vi yngre kommer vi ju inte att bli gamla så fort. Alltså förlänger vi livet! Hängde ni med på den tankekullerbyttan?
I kväll har vi förlängt livet med säkert minst 6 år och 7 månader eller nåt ditåt här hemma. Som jag skrev i förra inlägget dök vår mellan varven förlorade (till Madrid) granne upp. När han kommer blir det alltid massor av glada skratt, högljudda diskussioner, en hel del allvar och/eller filosofiska diskussioner. Jag älskar det!
Han hade med sig en flaska vin till oss. Tack för det! Vi bjöd så klart in honom på middag eftersom den just var klar. Det kändes nästan förutbestämt att någon skulle dyka upp i kväll. När jag köpte lax av fiskbilen så köpte jag till 3 personer, för som jag sa till fiskhandlaren: man vet aldrig om det ramlar in en tredje person. Kan det betyda att jag är synsk?
Nåväl, grannen blev den tredje personen. Kan informera er om att vinet i den medhavda flaskan är slut. Så är också det som lilla som var kvar i vår påbörjade bag in box. Men som grannen sa när han gick hem och vi konstaterade att vi ånyo haft en trevlig kväll med många glada skratt: och inte blev vi så onyktra hellre!!!
Har ni haft en hälften så trevlig kväll som vi så vet jag att ni haft det riktigt bra.
I morgon blir det inget melodikryss. Då hägrar bokmässan.
Ha en glad lördag på er alla goa bloggvänner!

3 kommentarer:

  1. vilken underbar kväll! :D Ja,du kanske är lite synsk, men det bästa är att du förlängt livet en massa :D

    SvaraRadera
  2. Ha en fin tur på bokmässan. Och en skratt, trevlig, social kväll, låter fantastiskt, då står tiden stilla och man lever, helt värt en liten huvudvärk dagen efter :)

    SvaraRadera
  3. Varför har jag mungipor som pekar konstant neråt jag som skrattar så ofta? Orättvist ,)

    SvaraRadera