fredag 2 september 2011

Fredag och ledig helg

Så var första arbetsveckan efter semestern avklarad. Den gick förvånansvärt fort. Första veckan är en sån vecka som brukar vara otroligt seg men de tre första dagarna bara försvann och sen har det varit lite lugnare på jobb torsdag och fredag. Känner att jag hunnit ifatt efter semestern och det känns bra. Min kollega har tagit ut lite välförtjänt semester nu eftersom hon arbetat hela sommaren. Kunde till och med gå 15 minuter tidigare idag. Inte illa. Som vanligt stod det träning på gymmet på programmet på fredagskvällen.
Hela veckan har det varit vägarbete igenom en hel by som jag passerar på väg till och från jobb. Den asfalten lades för ca. 2 år sedan och görs om nu. Dom la stenar i en mittsträng genom hela byn. Inte speciellt välbetänkt. Första året kom snösvängen på att det inte gick att ploga vägbanan eftersom de båda väghalvorna blivit för smala genom den där stensträngen. Vem i fridens namn sitter på den planeringsstolen?? Beläggningen var så dålig att den redan behövde göras om. Nu är det ju inte speciellt skoj att hamna i en kilometer lång kö där det längst fram står en barsk vakt med en röd flagga när man är på väg till jobb. Jag tror att vakten med flaggan njuter av att stoppa oss bilister. Ha, ha nu ska jag fixa att dom kommer för sent till jobb, ser det ut som om dom tänker. Eftersom jag känner trakten och småvägarna rätt bra har jag vid några tillfälle kört små, riktigt små skogsvägar hem i stället. Bättre än kö.
Bild lånad från Willes flaggvakter.
När jag ska in till stora staden har jag däremot inget val utan att fastna i flaggfällan.
Efter träningen blev det ett Maxirace. När jag kom hem hade Hasse gjort en supergod kantarellsoppa. Kvällen har gått åt till att titta på friidrott och Dobidoo.
Nu säger jag GOD NATT!

6 kommentarer:

 1. Vad snyggt det var här då! Ja, här gör de om och om och sedan säger man att det inte finns pengar i kommunen!

  SvaraRadera
 2. Bra är det ju att få förbättrade vägar men det är väldigt besvärligt att det skall ske på sommaren, för åker man nånstans så finns det vägarbeten överallt. Tur att du har småvägar.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 3. Det var väl klantigt om något att lägga sten i mitten på vägen. "vår" väg ner till Tingsryd asfalterade de för två år sedan men jag vet inte vad de hade för dålig asfalt för precis hos dig så var det stora hål i vägbanan innan de ens var färdigsasfalterade med hela vägen.
  Hoppas ni får en skön helg.
  Kram!

  (Biggaråträdet ska jag sätta utanför garaget, i den lilla trekanten utanför tomten som var vår, där ska även den rödblommiga kastanjen stå när jag får hem den.)

  SvaraRadera
 4. Ja ibland undrar man hur de tänker, de som planerar vägarna?
  Skönt att det går bra på jobbet - och gymmet :)
  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
 5. Hmmmm....ja, man vill gärna veta hur det går till när man gör vägar.....och varför.
  Skönt med en vecka som gått fort och smidigt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Ja visst går en vecka fort och har man bara avklarat första jobbardagen så känns det som man inte har haft någon semester för det är väldigt vad fort man kommer in i det igen.....Ja det är väldigt vad vissa vägar slits fort, skönt ändå att de fixas till även om det är jobbigt just när de gör det.Ha en förtsatt skön helg/kram

  SvaraRadera