måndag 19 september 2011

Sjukhusbesök

Ja, idag var det tid för besök på vårdcentralen. Kom till en trevlig doktor som kände, vred AJ! och vände AJ! på mitt knä. Efter det skickade hon mig till röntgen. När plåtarna var granskade och befunnits skarpa nog fick jag åka hem. Väl hemma skulle jag ringa vårdcentralen för att få svar. Enligt svaret hade jag två lösa kroppar liggande i mitt knä. Det kan vara en liten benflisa eller en bit ligament. Nu kan man ju tro att dom här lösa kropparna är stora så förbaskat ont som det gör men icke. En är 7 mm! och den lilla är 3 mm. Inte mycket för världen. Dom hade varit i knät ett tag eftersom dom var runda, alltså tillslipade av att ha snurrat runt i knät. Just igår bestämde dom sej för att landa på fel ställen i knät = ont! Doktorn skulle skriva en remiss till ortopeden och får jag som jag vill gör dom en artroskopi och plockar ut skiten. Vi får väl se vad som händer.
Doktorn tyckte att jag skulle sjukskriva mej några dagar. Det tycker inte jag. Jag fick kryckor på jobbet. Dom stod vid min dörr i morse eftersom jag ringde igår och bad en av personalen kolla i vårt hjälpmedelsförråd om vi hade några. Välsignade henne som hittade ett par. Med hjälp av dom, schyssta kollegor och lite uppfinningsrikedom ska jag nog fixa jobbet.
I eftermiddag har jag tagit det lugnt och läst ut en bok, Stenhimlen av Karin Brunk Holmqvist. Den var bra fast inte så rolig som hennes andra böcker mer åt det tragisk-romantiska hållet om ni förstår vad jag menar. Absolut läsvärd, lite mys-pysig och trivsam.
Måste också nämna att Hasse är väldigt snäll och hjälpsam när han nu fått en trasig fru, ja knät i varje fall. Dags att gå ner och äta lax som han fixat till.

7 kommentarer:

 1. Du verkar vara envis av dig, och kämpar på trots smärtan och att du knappt kan gå. Hade det inte varit skönt att va hemma ett par dagar. Tur att du har hjälpsamt folk runt omkring dig. Hoppas du slipper vänta länge på en tid hos ortopeden.
  Krya på dig kram!

  SvaraRadera
 2. Aj aj aj det var inte bra !!! Men med god hjälp fixar du det såklart. Glöm bara inte att ta det lugnt och vila dig lite då och då. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Huffa! Inge kul alls ......
  Men tänk lite på dig själv och pressa dig inte -det kan komma surt efter - tro mig!

  Kram
  Antje

  SvaraRadera
 4. En 3mm flisa i en fingertopp gör ont så vad gör det inte då i knät? Bra du har kryckor men du måste lära dig passa på dig själv också, god bättring :)

  SvaraRadera
 5. Vad duktig du är som klarar smärtan, och använder kryckor. Krya på dig, och ta det försiktigt. Ha en fin kväll.

  SvaraRadera
 6. Vet du, jag sa ja, motvilligt, till att jobba min FJÄRDE söndag i september, alla andra klarar ju säga nej! Så jag sa också nej, då tyckte min chef jag var bråkig.. jag har ju inte småbarn, suck.. men faktiskt en familj och ett liv jag också, men det räknas liksom inte.. stackars dom andra, var svaret, så då blev det att jag motvilligt sa JA, igen.. vad tusan skulle jag annars göra... och jag är den som jobbar heltid, dom andra deltid.. man kan bli deppig av mindre.

  SvaraRadera
 7. Kära bloggvän, har helt missat att du har skadat ditt knä! Tråkigt att läsa - hoppas på snar god bättring!!! kram

  SvaraRadera