söndag 25 september 2011

Vilket väder!

Idag har jag tillbringat rätt mycket tid utomhus i det underbara vädret. solen sken från en nästan molnfri himmel och det var säkert över 20 grader på altanen. Jag började med att sörja att jag inte kunde ta någon joggingrunda sen gick jag ut och röjde i växthuset.
 Även om det börjar bli en del vissna blad i växthuset så plockade jag en hel del tomater idag.
 Det syns lite rött och gult än på plantorna. Chilin som ni ser i förgrunden växer kämpahög och har massor av frukter.
 Tre paprikor får vi på den enda plantan som kom upp. Dom får hänga ett tag till. Kanske blir dom röda.
 Melonplantan åkte ut idag. Det fanns massor av små minimeloner på den men dom hinner ändå inte att bli mogna.
 Höstastern har påbörjat sin fina blomning.
Vi köpte ett goijabär i våras och det har faktiskt producerat några blommor men inga bär. Han vi köpte det av sa att det kunde ta upp till 5 år innan man fick bär på det. Blommorna är vackra i lila och vitt.
Dimman låg över åkern i morse men solen sken redan skönt.
När växthuset var vattnat och klart satte jag mig på altanen och tog tag i min sjal som jag påbörjade häromkvällen. Den stickas i lila alpackagarn som jag inhandlade i Kalmar på Droppen. Ett roligt mönster är det också som jag nu har kommit underfund med.

6 kommentarer:

 1. Min gojiplanta växer bara på höjden, har inte sett några blommor på den.
  Jag känner mig ganska bra i benet nu, så imorgon gör jag ett nytt försök att komma uti trädgården. Håll tummarna att det inte kommer tillbaka.
  Hur går det med ditt knä då?
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej Mimmi! Va kul att du har fått blommor på din gijiplanta. ooops.....har jag uppfunnit en ny sort mån tro.....gijiplanta! Skrivfel! Men kanske var gijifrö jag fick istället för gojifrö. Något fel var det.... fick slänga alla mina plantor pga någon form av sjuka tidigt i sommras. I går tog jag beslutet att stänga ner mina bloggar. Det tar alldeles för mycket energi ifrån mej och jag mår inte bra av det. Men jag kommer att titta in till dej och vill du så får du gärna höra av dej till mej via min epost.... som är.... rosorochpioner@hotmail.se Ha en jättebra dag mimmi! Kram från Crea

  SvaraRadera
 3. Visst har det varit underbart väder. Hoppas ditt knä känns bättre! Kram

  SvaraRadera
 4. oj va det växer, vi har också haft så härligt väder vi får njuta så länge vi kan och hoppas det håller i lite till /Kram

  SvaraRadera
 5. Så kul, har du fått blomma på din gojiplanta. Imponerande!
  Hoppas du snart får hjälp med ditt knä, ett slit med alla dom telefonerna, eller telefåner är kanske bättre, självklart vill man ha frågan om återbud.
  God bättring :)

  SvaraRadera