fredag 9 september 2011

Fantastisk fredag

Idag har varit en riktigt härlig dag. Morgonen var klar och krispig. Det kändes höst i luften och det hade nog inte varit många plusgrader i natt. 
Dimslöjorna dansar över ängen i morgonljuset.

På bladen på den sedan länge överblommade schersminebusken hänger vattendropparna.

Tislösan blommar så vackert nu. Hoppas mördarsniglarna låter dom vara i år. Läste att dom var mycket giftiga men det bekymrade inte sniglarna i fjol.

Vackra lökblommor. Fina att ta in och torka.

Kunde inte låta bli utan att fota några vackra dahlior.Den här lilla blomman finns på vår vitlöksplanta som jag köpte i somras. Den står i en kruka på trappan nu. Tänkte att jag skulle försöka övervintra den.

På gården har vi två lönnar och det är alltid samma gren som får dessa vackra färger tidigt på hösten.
På väg till jobb kör jag förbi en sjö. Där är otroligt vackert när solen skiner över den. Idag kunde jag inte motstå utan tog upp kameran ur väskan och slängde iväg några snabba foto. 

Ingen bra skärpa eftersom det fick bli i farten men jag tycker dom är vackra ändå. 

Den här himlen lovade fint väder tyckte jag. Vi fick en regnskur på förmiddagen men sen blev det bara bättre och i kväll var det riktigt varmt och skönt.
Efter jobb blev det som vanligt två pass på gymmet. Inspiratören vi hade i kväll är jätteduktig. Just idag var hon som en Duracellkanin, galet speedad och fick med oss allihop riktigt ordentligt. Jag klämde i med 15! armhävningar på tårna och därefter 17 till på knä. Allt inom loppet av 1 minut. Gissa om jag är nöjd.
En annan sak som gjort mej riktigt glad idag är att vår dotter i Norge var på anställningsintervju för ett nytt jobb. Hon ringde mej och sa att hon tyckte det gått jättebra. Hon skulle få besked innan den 15/9. Strax efter att vi slutat prata ringde hon upp igen och berättade att han ringt medan vi pratade och pratat in ett meddelande. När hon ringde upp sa han att jobbet var hennes. Det är snabba ryck ibland. Hon var jätteglad. Vi säger bara GRATTIS!

3 kommentarer:

 1. Det låter som en fantastisk fredag. 15 armhävningar på tårna - otroligt!!!

  Lördags morgon kram

  SvaraRadera
 2. Du spänstar vidare, duktigt!
  Och vilka underbara bilder du tagit, så vackert med dimmorna och de fina blommorna.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Sagolika bilder, såna septemberdagar är ljuvliga, hoppas du får många flera. Jag lurar på om vi inte har den samma vitlöken, med vitgröna blad eller? Dahlior, vackra men hos mig snigelgodis..
  Hoppas inte armarna värker idag och att lördagen blir fin :)

  SvaraRadera