måndag 5 september 2011

Tomater i massor

Tog en runda i växthuset med kameran häromdagen. Nu bär verkligen tomatplantorna skörd. Vi plockar in massor av tomater varannan, var tredje dag. Jag tar svampkorgen med för bara fickor och händer räcker inte. Vi äter tomater färska, stekta, i sallad, i grytor och i gratänger.  
 Här är små runda röda och uppe i högerhörnet skymtar en tomat med dragning åt det lila. Den lila gillar jag väldigt mycket.
 Stora gula
 och hjärtformade röda.
 Här syns tre auberginer. ska bli spännande att prova men dom är nog inte ätfärdiga än.
 Flera olika sorters chili har vi också. Den här heter Piementa da Neyde. (med reservation för stavningen) Det är en liten lila, stark sort. Bladverket på plantan går också i mörkt lila, otroligt vackert.
Vår lilla melon. Tyvärr satt den på en planta som en snigel åt upp. vi fick in 1! snigel i växthuset och när jag fann den var det inte mycket kvar av melonplantan. Har tagit in melonen och ska se om den kan bli färdig i fönsterkarmen. Så här långt är den stenhård så jag tvivlar på att den mognar.

8 kommentarer:

 1. Åh solmogna hemmaodlade varma tomater! Gudagott!

  SvaraRadera
 2. Visst är det gott med egna tomater, jag brukar också plocka in så har jag en stor skål, men jag har en dotter som springer och äter hela tiden så när det är dags för mig att använda dem i matlagningen är de slut. Men hon får gärna äta.
  Tack för chilin, vi har ätit upp den nu, och ingen maträtt blev "för" stark.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Så mycket godsaker du får skörda från växthuset!
  Härligt med så mycket tomater och den "lila" är väl en Tigertomat.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vilken bra tomatskörd du har. Måste smaka förträffligt nu. Och chili, lite piff på maten smakar ju gott. Sniglar är ett elände, alltid tar dom fel planta också, det är somdom vet vad som är favoriten till oss, hoppas melonen kommer sig i fönstret :)

  SvaraRadera
 5. Egna tomater är guld värda. Tänk egenodlad tomatsoppa så gott....eller bara skivad på en smörgås....mmmmm.....Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Nu gäller det att hänga med i tomatätandet. Fast jag ska nog leta fram mitt recept på min tomatmarmelad med citron och anis. Den pågår just nu på morgonmackan. Och tomater i alla former är nyttiga. Väl ??? Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Härligt. jag har inget drivhus så mina växer i vanliga fall på söder väggen. Men denna sommaren har jag plötsligt fatt någon sjuka så tomaterna blir rent svarta i stället för att mogna...

  Njut av dina, de ser underbara ut!

  SvaraRadera
 8. Oj vad mycket fina och goda saker =)

  SvaraRadera