fredag 16 september 2011

Vinnare av tävling och annat

I kväll har vi fått hem datorn efter åskförödelsen i söndags. Fick hem den redan i onsdags men upptäckte i torsdags att den inte var lagad. Okej, den startade vilket var mer än vad den gjorde i söndagskväll. Internet gick däremot fortfarande inte att komma ut på. Detta upptäckte min älskling när han försökte nå omvärlden. Idag stegade jag in i databutiken och informerade teknikern om att besviken var ett milt ord för hur jag upplevde det. Jag hade nämligen sagt till honom att om det medförde för stora kostnader att laga så köpte vi hellre en ny dator. Inga problem sa han det var "bara" nätverkskortet, eller vad det hette, som var trasigt. 1135:- tack!! Fatta att jag blev lite (läs mycket) galen när vi insåg att den fortfarande inte var hel. Jag sa till honom att jag kom och hämtade den klockan 16 i eftermiddag och då förväntade jag mej en hel dator. Han lovade fixa det. Nu talade jag med en kille som höll ord. Klockan 16 stegade jag in i databutiken. Hämtade ut datorn, betalade 149:- för nåt nytt kort av nån sort och erhöll 25 ursäkter för att han missat det felet förra gången. Jag kände mej ädel och sa att alla kan göra fel. Han tog inget betalt för att sätta i det nya kortet. Som ni märker fungerar den nu.
Jag utlyste ju en liten tävling den 7:e september. Rätt svar på den är 568 kilo! Grattis säger jag till Anne-Lie med bloggen Skaparglädje. Du var närmast rätt svar. Din gissning var 574 kilo. Det kommer en liten present på posten om några dagar.
Här kommer en liten sammanfattning på vad som hänt denna veckan.
I söndags arrangerade vår orienteringsklubb Fyrklubbs, en tävling som i år fyllde 50 år. Det var ca. 1500 personer på plats, drygt 1000 löpare och en del som bara var med och hejade. Det blev en bra dag förutom då ett par rejäla skurar där regnet verkligen vräkte ner och åskan som small så det dånade mellan träden. När jag berättade om detta på arbetet dagen därpå fick jag kommentaren: Då avbröt ni väl tävlingen? Kan säga att jag blev väldigt tyst (hör inte till vanligheterna kan jag säga). Hade aldrig ens tänkt tanken. Hur återkallar man runt 1000 personer som löper runt i skogarna på 1 mils omkrets??? Som tur är finns det nog ingen orienterare som förväntat sig att arrangemanget ska avblåsas pga regn och åska.
Har hittat ett fel till på datorn!! Här skulle varit några foto från tävlingen men dom går inte att lägga in. Känns som om det blir en ny tur till databutiken på måndag. Gissa om jag blir trött?
Hasse fann en annan port som funkade så här kommer det foto.

Två verkliga veteraner i OK Torfinn. Tror dom har orienterat i hela sitt liv. Här tar dom matpaus på flaket där prisutdelningen ska äga rum senare.
Övriga veckan har bestått av träning, möte med hälsocoach, kallmålning, simning och nytt träningspass. Inte en enda ledig kväll denna veckan så det ska bli riktigt skönt med en ledig helg.

5 kommentarer:

 1. Så tråkigt när datorn inte fungerar som den skall. Men oj så mycket viktminskning ni gjort tillsammans...otroligt! Men ni är ju riktigt bra på träning och idrott där, så visst är det roligt att hålla igång och att få vara ute i ur och skur.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. oj, över 500 kilo, INTE illa! Skönt att ni har tillbaka datorn nu :)

  SvaraRadera
 3. Skönt att ni fått tillbaka er datorn och att den fungerar "ganska" bra.
  Det var verkligen en överraskning att jag vann i din gissningstävling. Jag gissade ju bara. Nu blir det spännande att gå och vänta på min vinst.
  Ha´en trevlig helg!
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 4. Nu när du är så fit och igång är det väl dags för dig att ge dig ut i skogen och leta kontroller? Du vet säkert att det finns banor som passar alla!
  Att hitta skärmar i höstskogen är en verklig fröjd.

  SvaraRadera
 5. Glad att din dator funkar igen.
  Orienterare gör väl det i alla väder, eller? :D)
  Kram

  SvaraRadera