tisdag 22 mars 2011

Fiskafänge

Igår lovade jag en berättelse om det spännande som vi skulle göra + foto. Här kommer det.
Vi var på ett litet spa i Örkelljunga. Där har dom fiskar som man får stoppa ner fötterna hos. Massor med små fiskar i en balja. Fiskarna "städar" sedan fötterna från gammal död hud. Det var svärmor som började prata om detta först. Hon undrade om jag kunde tänka mej att följa med dit. Mitt svar blev absolut NEJ! När jag funderat på det hela säkert en månad hade jag bestämt mej för att jag skulle prova. Svårt att säga nej till något man inte vet vad det är var min tanke. Jag brukar ju säga att man måste prova om det mesta (inte bungyjump, äta konstiga saker som friterade syrsor, marsvin eller annat skumt). Gränsen måste ju gå någonstans. Jag hade chansen att äta marsvin i Peru men tänkte på dom söta djuren och fixade det inte.
Nåja, nu handlade det om fiskar och fötter. Igår var det alltså dags. Vi och mina svärföräldrar hade beställt tid för rengöring av fötterna.
Först skulle vi tvätta bort luddet mellan tårna. Skulle tro att fiskarna annars fick matsmältningsproblem.

Sen var det dags att doppa fötterna i var sin balja. Hasse tyckte det kittlade lite väl mycket för välbefinnandet så han startade med bara hälarna. Efter ett tag vande man sig och kunde stoppa ner hela foten.

Här är mina fötter i bland fiskarna. Vi fick veta att dom inte hade tänder utan munnen var som en muskel som skrapade i sig döda hudceller. I börja skrattade jag och spännde tårna som det kittlade men efter ett tag slappnade jag av och koncentrerade mej på annat så kändes det inte så mycket.

Här sitter vi på rad med fötterna i blöt. Efter 30 minuter fick vi fötterna insmorda och masserade. Ännu en av dessa annorlunda upplevelser som jag inte skulle vilja vara utan.Tack svärmor för att du väntade tills jag funderat färdigt.

7 kommentarer:

 1. Kan tänka mig att det kittlar ordentligt mellan tårna.
  Min dotter provade på fiskspa när hon var i Thailand.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Men gu´ vad läskigt ! Det skulle jag också behöva lååång betänketid till. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Neeej hu´ det där skulle inte jag våga mig på. Men vem vet, kanske om jag också börjar försiktigt med hälen.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Det där skulle jag vilja testa! Det gäller väl bara att våga ta steget och stoppa ner fossingarna i plurret. Örkelljunga.... där köpte vi lille Sture! Ha det bra!

  SvaraRadera
 5. Jag vill också prova. Stackars fiskar och äta av mina fötter, men dom får väl vanlig mat också? Snäll svärmor du har.

  SvaraRadera
 6. VA spännande blir lite nyfiken att testa ,men jag undrar om jag fixar det frö jag är hur kittlig som helst :)/Kram

  SvaraRadera