söndag 23 oktober 2011

50-åringen

I går kväll var vi som sagt och firade den nyblivne 50-åringen rejält. Det var ett riktigt trevligt kalas med släkten på plats. Kompisarna hade skött firandet helgen förut. Presenterna bestod till stor del av presentkort på Team Sportia och Intersport. Han ska också upp och flyga, nej, inte luftballong. Det är det många som får men han ska flyga ett litet tvåsitsigt plan. Nja, rättare sagt åka med. Vi hade väldigt trevligt på kalaset och jag hoppas han är lika nöjd med firandet.
Naturligtvis måste det finnas en skånsk speddekaga på ett riktigt skånekalas och därtill skuren efter konstens alla regler.
En stor tårtbuffé fanns också. Innan tårtor och speddekaga så fick vi väldigt god marinerad lax, potatis, smarrig sås och sallad.
Här är en glad gäst. Min brorsdotter går på fotokurs och tog massor av foto på alla gäster. Har dock inte frågat om deras tillåtelse att läggas ut här så dessa foto är de enda ni får se.
Kan också berätta att min träningsiver straffade sej grymt. Jag hade fruktansvärt ont i knäna i går kväll. Det positiva var att det gjorde lika ont i båda knä. Jag gick som en skruttig 90-åring. Idag är det som tur är tillbaka till det vanliga igen. Måste nog ta ett snack med sjukgymnasten som är knuten till vårt gym.
Dags för min underbara våffelfrukost som brukar förgylla helgerna.

5 kommentarer:

 1. Speddekaga är något typiskt skånskt eller? Jag har aldrig smakat den, inbillar mig att den är väldig söt? Som modellen under?
  Ha en fin söndag :)

  SvaraRadera
 2. Spiddekaga är urgott, det har jag inte ätit på många år. Och vad gör du med dig, du ser yngre och yngre ut var gång man ser ett foto på dig! Vacker som en sommarmorgon också!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Tror aldrig jag smakat speddekaga...ser väääldigt söt ut i alla fall...

  Vilket fin bild på dig och håller med föregående kommentarare ;)

  Kram
  Antje

  ps. jorå, han kan stå på "händerna" och förhoppningsvis ska vi få till det utan vägghjälp så småningom...

  SvaraRadera
 4. Älskar spettekaka, synd att man äter det så sällan.
  Trist med knäna, hoppas du får hjälp.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Precis så där skar vi också speddekager hemma. Min mamma var väldigt noga med de där fönstren. Det var en given kaka till festliga tillfällen.
  Vilken snygging på bilden där !!! Kram Eva

  SvaraRadera