onsdag 12 oktober 2011

Trädvård

Vaknade lagom tills det var dags för nästa medicindos. Vågar inte sluta med pillren ännu. Det är ju faktiskt bara andra dagen efter artroskopin. Har sovit gott i natt men vaknade vid två tillfälle och hade riktigt ont ett litet tag. Räknade ut att jag nog försökt vända mej om i sömnen och det gick inte så bra. Har genomfört dagens träningsprogram enligt order.
Till något helt annat.
I går var dottern och svärsonen här för att hyfsa till våra jättelönnar som står på gården. Dom har växt ohejdat sedan vi flyttade hit för 30 år sen. Solen har inte kunnat nå fram till oss på kvällarna dom senaste åren eftersom lönnarna skuggat vår uteplats.
Här klänger svärsonen som en liten apa i trädet. Ser lite risky ut då en del grenar inte är så tjocka men jag vet att dom är noga med säkerheten.
Dottern och Hasse arbetar mer marknära. Släpar bort ris och håller koll.
Bara den sista stora grenen i mitten kvar. Den används under hela tiden för att fästa säkerhetslinan i. Lönnen vid sidan om ska också friseras men dom är stora så det blev bara en gjord igår. Ska bli spännande att se hur dom blir till sommaren då det är löv på dom igen.

7 kommentarer:

 1. Vi skulle vilja ta ner flera träd för att få mer sol men de kräver att någon kunnig med kran gör det och det kostar en hel del.

  SvaraRadera
 2. Det är suveränt att ha arborister i familjen!
  Och var rädd om ditt knä! Har sagt det förut, men jag är ju lite tjatig så jag säger det igen....
  Agnetakram

  SvaraRadera
 3. Du skulle kunna skicka hit svärsonen. Vi har en lönn och en ek som är jättar. Varje gång vi tittar på dem säger vi ...vi måste minska dem. Och sen går vi därifrån. Vad fin du är på den nya bilden. Ett toppenkort. Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Vad blev slutresultat då??
  /Jeanette

  SvaraRadera
 5. I min familj är det dottern som är högst upp i träden och vi andra sköter markberedningen.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Experter är och förblir experter. Misstänker mig själv för att ta mitten först, hm..
  Passa på ditt knä, ät dina piller och inte överdriv träningen. Misstänker du behöver en liten förmaning, en kärlig sådan :)

  SvaraRadera
 7. Ett tips till 4U2! Ring en lokal arborist, med utbildning, försäkring och F-skatt be dem visa papper på det! Be vederbörande komma ut och lämna sktiftlig offert på önskat arbete. Detta ska vara gratis det är inte tillåtet att ta betalt för offerter. Det är inte alltid kranbil är billigast!
  Lycka till!

  SvaraRadera