lördag 8 oktober 2011

Ute i svampskogen

Jag hade tillsammans med väninnan E bestämt att vi skulle plocka svamp idag. Hon blev glatt överraskad när jag lovade visa henne ett av alla trattkantarellställe vi funnit i år. Jag tycker faktiskt att det har varit så mycket svamp i år att man inte behöver hålla den för sej själv. Det räcker till alla och blir över. Ibland funderar jag på hur mycket svamp som bara står och ruttnar bort i skogen för att ingen hittar den.
Vi tog cyklarna och körde en bit in i skogen. Jag hade ingen lust att hoppa hela vägen på kryckor därav cyklarna. Vi fann stället och satte igång att plocka. Efter två timmar var vi hemma med varsin full korg igen. E var riktigt glad över alla fina svampar hon hade.
Jag vet i alla fall att i den familjen blir det trattkantarellsoppa i kväll.
Här tror jag det blir en tomatpaj och gravad lax. Vi måste ju äta upp tomaterna som jag plockade förra helgen annars ruttnar dom.

3 kommentarer:

 1. Delad glädje är dubbel glädje!

  SvaraRadera
 2. Precis, det räcker och blir över till alla, lika bra att ha trevligt i skogen! Och det är ju så kul att plocka. Ni får god mat idag. Själv vet jag inte vad vi får för maten kommer hit med min svägerska och hon vill inte tala om vad det blir!!!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Delad glädje är dubbel glädje! Verkligen gulligt av dig att dela med dig av dina svampställen. Kram

  SvaraRadera