torsdag 19 maj 2011

Frånvaro

Har inte hunnit skriva här på några dagar men bättre sent än aldrig. I tisdags var jag på gymmet, tränade och hade träff med viktgruppen. Nu är det 17,3 kilo minus. Det känns fortfarande toppen. Äter ju två mål mat om dagen nu, lunch och middag. Blir ofta så mätt att jag inte kommer ihåg min eftermiddagspåse, alltså den pulverpåse som jag ska ha till mellanmål på eftermiddagen. Brukar komma på det när jag ska gå från jobb och dricker den då. Den ska ju ner.
I går kväll var jag på en uppföljning av hälsokollen jag gjorde för ett år sedan på gymmet. Det var mycket, mycket roligare denna gången. Förra gången var min kroppsålder 58 år alltså 6 år mer än min biologiska ålder. Denna gången räknade datorn fram en kroppsålder på 42!!! De´ni! Någon annan som lyckats bli 16 år yngre på ett år? Jag fick resultatet med hem i form av en grafisk summeringsrapport. Både kondition, magstyrka, benstyrka och flexibilitet låg på "elit"! Då det gällde biceps låg det "bara" på bra men Johan menade att det var konstigt att det låg såpass högt eftersom man brukar förlora styrka här när man går på pulver. Jag är supernöjd! När jag kom hem hade min älskling gjort en god middag och hällt upp var sitt glas vin. Han menade att om jag var missnöjd kunde jag se det som tröst och var jag nöjd blev det att fira. Jag firade!
 Idag har jag inhandlat en ny grill. Vår gamla var verkligen risig. Än är det mest ett plockepinn och älsklingen har just konstaterat att den hopsättningsanvisningen aldrig hade passerat på IKEA.
 Jag är väldigt förtjust i Hosta och har flera stycken olika sorter i rabatten. Dom kommer vackert med sina olika blad nu.
 Här är våra nyinköpta minikiwiplantor också. Jag återkommer med rapport om hur dom smakar. (om så där 2-3 år)
 Har satt ut två melonplantor i växthuset i kväll. Ska bli skoj att se om vi kan skörda meloner.
 Salladen jag sådde i växthuset har tagit fart nu och snart kan vi nog äta egenodlad sallad.
Inomhus händer det också saker. I förrgår fann jag en knopp i en av amaryllisarna jag plockade ur källaren för ett tag sedan. Den skulle ju blommat i julas men jag är glad att den kommer nu istället för inte alls.

4 kommentarer:

 1. Gu´ vad duktig du varit och tappat så många kilon och dessutom blivit yngre "på köpet" . Vilket tålamod du haft.Grattis !!! Du var värd en god middag och vin därtill. Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Hej där!
  Tror inte att jag vill veta vilken min kroppsålder är. För att inte tala om vilken konditionsålder man har... (Om det nu finns någon sådan!)
  Ha en fortsatt fin kväll!

  SvaraRadera
 3. Vad du är duktig! Kämpa på hej och hå :)

  SvaraRadera
 4. Det händer mycket hos dig. Så mycket odlat som börjar komma upp, och kiwiplantan blir roligt att "följa". Jag fick en förra sommaren på min födelsedag, hej och hå vad den växer.
  Du är så duktig med din viktminskning.
  Kram!

  SvaraRadera