måndag 16 maj 2011

Trädgårdsarbete

Just nu ligger allt handarbete nere, det är bara trädgård som gäller. Min sköna semestervecka tog snabbt slut och idag var det dags att spänna på arbetsselen igen. Väl på jobb väntade sex nya tomatplantor och två chiliplantor. Det är en av våra doktorer som liksom jag är glad för att odla tomater och chili. Vi brukar byta plantor med varandra. Jag hade lämnat några som han skulle ha med sej när han kom ner. Han kommer nämligen bara en gång i månaden. Kan väl säga att det var lite skillnad i storlek på dom plantorna han fick och dom han gav bort till mej. Dom jag fick var ca. 40 cm och dom han fick var nog bara ca. 15 cm höga. Jag skickade med ett bud om att han skulle prata vackert med dom så dom växer. När jag kom hem planterade jag ut plantorna i växthuset. Det börjar bli trångt med alla tomatplantor nu.
En annan grej som växer bra är mina två melonplantor. Sådde dom för ca. 2 veckor sedan och dom är redan ca. 10 cm höga. Ska ha dom också i växthuset så kanske vi kan skörda meloner till hösten. Efter planteringen tog jag ånyo ett tag i grönsakslandet, lukade bort ogräs och jämnade till så vi kan så snart.
Hasse håller på att gräva för att vi ska kunna plantera våra minikiwi som inköptes i går. Vi har mycket sten här trots att vi inte bor i Småland så det är rätt jobbigt att gräva. I morgon blir det inget trädgårdsarbete då vi tränar på kvällen. Efter träningen är det dags för viktgruppen. Får se hur det gått denna vecka. Jag har ju börjat äta två portioner mat, både lunch och middag.

5 kommentarer:

 1. Jag lämnar gärna allt annat och ägnar mig bara åt trädgården. Det är så roligt men tar tid.
  Roligt att du vill vara med i mitt lotteri.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. 40 cm höga tomater !!!!Hmmm... vad har han gjort ??? Mina är nu som dina ungefär.Men jag är glad för det med tanke på hur starten blev. Har inte vågat plantera ut ännu. Det är kallt om nätterna här. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Trädgården tar massor av tid, tycker det är 'värst' sån i starten, men vill så mycket efter en lång vinter. Handarbete har vi många flera månader att roa oss med. Grönsaksodling är toppen, så givande och gott. Just nu är förväntningarna på topp. Och dina tomater växer till sig, ska skamlig erkänna att mina närmar sig 40 cm dom också, ute på terrassen mot den varmaste väggen..

  SvaraRadera
 4. Tyvärr, detta år kommer trädgården att få klara sig utan mig eller jag utan min älskade trädgård :( men lite lite kan jag göra och bättre lite än ingenting.:)

  SvaraRadera
 5. Oj du har verkligen gröna fingrar, det har inte jag. Mina gurkplantor är exakt 8 cm höga, haha.

  SvaraRadera