söndag 1 maj 2011

Snacka om till och från

Nyss kunde jag inte lägga in bilder för modemet packat ihop. Allt blev rena snurren när jag trots det kunde lämna nytt inlägg. Nu lyser många lampor på modemet igen. Hoppas jag hinner få med bilderna innan dom slocknar. Som ni ser på bilden var jag på promenad i ett underbart vårväder den 10/4. Då hittade jag dom första vitsipporna. Trots att alla backar och ängar är fulla med sippor nu är dom första något speciellt.
 Brusa högre lilla å. Visst är det en underbar blå färg på vattnet här.
Här är söta påskliljor och lite olika grenar i krukan jag målade senast på kallmålningen. Snart är det dax igen.

Om man ställer sig under våra två maffiga lönnar på gården får man en underbar konsert från hundratals humlor som njuter av nektaren i blommorna.

Vår forsythia är som en stor gul boll nu. Ögat njuter.

Växthuset kapsejsade under snötyngden i vintras. Hasse har nu snart byggt upp ett nytt. Här lastas det in ny jord.

Vi kommer till och med att få en liten gjuten platta där vi kan ha två små stolar och ett pyttelitet utfällbart bord. Där kan vi sitta och njuta av dofterna.

När vi var på trädgårdsmässa köpte vi tre liljor. Dom kikar upp nu.

På trädgårdsmässan inhandlades även ett goijabär. Det tar några år innan vi kan räkna med bär men det växer så det knakar.

Inne gror och växer alla tomarfröer vi satt.

Hasse provade på att sätta några frö väldigt tidigt. Därför har vi några plantor som är rejält stora nu.

En liten söt knopp i en av alla pelargoner.

Vill även ge er som eventuellt undrar hur det gått med viktnedgången en liten uppdatering. Kan meddela att vågen vid vår senaste träff i tisdags stod på - 12,4 kilo. Jag mår fortfarande toppen och har även börjat äta. Jag har bytt ut en pulverpåse mot en tallrik mat. Äter den oftast på kvällen då vi äter tillsammans här hemma. Får även byta ut en stor del av garderoben. Kläderna är för stora. I och för sig ett angenämt problem. Har köpt lite nytt för att inte behöva gå omkring och se ut som en lodis. Har även plockat fram ett par jeans som hängt många år i garderoben. Dom har varit väldigt små, inte alls gått att få upp över låren, men passar nu. Nästa par som också hängt till sej står på tur.

7 kommentarer:

 1. Du ÄR tillbaka, det var trevligt, verkligen. Det är ett elände det där med elektroniken och modemen och routrarna och alltihopa. Fungerar det är man nöjd och nöjd, men packar det ihop blir i alla fall jag närmast desperat. Det är väl det där att jag inte riktigt (inte alls menar jag) förstår det.

  Vilka jättefina och härliga bilder. Och det var ju lite tur i oturen det där med snön och västhuset nu blir det nytt och fint!

  Och gratulerar till viktnedgången, vilken underbar känsla det måste vara och kläder som är för stora älskar jag! Det är så mycket bättre än tvärsom!

  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Roligt att få läsa ett nytt inlägg från dig. Hoppas du fått ordning på ditt modem och internet nu. Jag har saknat dig.
  Visst har vi kunnat njuta av alla fina vårblommor, lyckost dig som har en så fin forsythia. Min har tydligen frusit i år och blommar inte alls :(
  Jag instämmer med Agneta, grattis till viktnedgången, vad duktig du är.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Oj vad grönskan har kommit långt hos dig. Här har vi fortfarande snöfläckar kvar o mannen åkte (sista...?) skidturen i fjälls medan jag ledde hundkurskurs...

  Blir spännande att se växthuset växa ;) fram...

  Härligt med "lösare" kläder - hejja hejja!

  Må så gött.

  SvaraRadera
 4. Gu´ vad dina tomater är höga och fina !!!!! Och fina vårbilder, allt är så vackert nu !! Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Välkommen tillbaka !!! har varit lite tomt utan dej hoppas det kommer att funka ditt modem nu , Stort grattis till din viktnedgång .... vilken tur att du inte slängt i väg de där byxorna, och va kul att de passade Gu` så härligt !!!

  SvaraRadera
 6. Vilka underbara bilder!
  Och stort grattis till viktnedgången, så duktig du är :)

  SvaraRadera