lördag 21 maj 2011

Göken

Har hört göken även här hemmavid idag.
Vi fixade färdigt grönsakslandet i kväll. Rensade bort allt ogräs som kommit upp nu efter regnet och planerade var vi ska så vilka frö. Därefter gjorde vi gångar. Nu är det bara fröna som fattas.
Jag rengjorde även ugnen klart. Nu blänker den så man kan spegla sig i den. Efter att vi varit så duktiga lagade vi en god middag med kycklingfilé, blomkålspuré med dill och toppad med rädisor.  Till det hade vi tomatsallad med mozzarella, och en sallad med ruccola, smulgubbsblad, ananas och olika frö. Alltsammans mycket gott.
Sen lyssnade vi på en skön skiva med Björn Skifs och drack kaffe. Jag satt en stund på trappan med mitt kaffe och det var då jag hörde göken. Södergök. enligt gammalt skrock ska det betyda dödergök, alltså att någon i ens närhet avlider under året. Usch! Det är ju bara skrock.
Nu kallar sängen. Sov gott!

5 kommentarer:

 1. Hoppas verkligen det bara är skrock.:-)

  SvaraRadera
 2. Det där låter väldigt mysigt !!! Göken var heltokig när vi var i stugan i helgen . Han nästan "snubblade" på hoandet. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Brev på väg! Många Kramar och Tack

  SvaraRadera
 4. Jag har inte lyckats höra någon gök än /Kram

  SvaraRadera
 5. Göken hörde jag här idag ffg i år och den var alldeles i närheten och jag inbillar mig att den var i väster eller öster eller norr, sen finns det väl inte fler väderstreck....?
  Agneta kram

  SvaraRadera