söndag 15 maj 2011

Motion

Idag var det dags för Ett lokalt motionslopp att gå av stapeln, Vittsjön runt. Det går att springa i lite olika sträckor. Hasse skulle springa hela Vittsjön runt dvs lite drygt 10 km. 
 Här står min spänstige man med nummer 67 på bröstet. Månne dom diskuterar lite taktik?
 Starten har gått!
Detta är utan tvekan dom sötaste deltagarna. Alla knattarna som springer ankracet. Belöningen är var sin godispåse. Övriga deltagare har chansen på lottade priser. Visst är det mest rättvist. Alla gör ju så gott dom kan. Äldsta deltagaren var säkert uppåt dom 90 åren!

Efter loppet och en lunch hemma så for vi till Växtmästaren i Osby. Det är en mycket bra växtbutik, trevlig personal och en ägare som kan sin sak efter många år i branschen. Vi hade ett presentkort kvar från våra 50-årsdagar som vi inte gjort av med än. Vi hade bestämt oss för att prova på minikiwi. Nu har vi köpt tre plantor, en han och två honplantor. En hane klarar av flera stycken honor i den världen. Säkert utan svartsjuka också. Får väl se om det blir några avslitna blad och brutna grenar bakom stallet där vi tänkt sätta dom. Det är söderläge och det behövde dom. Om ca tre år kommer vi att kunna plocka små, små kiwisar, hoppas vi. Naturligtvis slank det med lite annat också, tre lavendelplantor, en vit , en rosa och en blå. Våra gamla plantor hade vuxit sig riktigt risiga så dom drog jag upp i veckan när rabbatten fick en välbehövlig puts. Vidare blev det en lykta och en fin sten att ha i växthuset.

2 kommentarer:

 1. Han ser verkligen vältränad ut. Blir det maraton nästa gång?
  Minikiwi låter spännande. Svårt att vänta så länge på frukten, men äppelträd tar ju också tid på sig att växa.
  Lycka till med växterna.

  SvaraRadera
 2. Ja, den vackra parken ligger i Göteborg!
  Så roligt att kunna odla minikiwi, det visste jag inte att det fanns såna som går att odla här långt oppe i Norden.
  Ha det gott!

  SvaraRadera