torsdag 26 maj 2011

Träning

Idag var vädret okej när jag kom från jobb. Det blåste inte så förfärligt som igår. Jag blev sugen på att springa en runda. Hasse var snäll nog att följa med mej för att jag skulle slippa vara ensam mot dom stora vilda svinen som huserar i skogen. För första gången på många år sprang jag hela rundan och några svin såg vi inte till, tack och lov!
Utanför ICA brukar det stå en trevlig kille från Göteborg som säljer fisk. Han finns där tisdag och torsdag. Det finns inget godare än färsk fisk. När jag handlar hos honom är risken stor att jag förköper mej. Vi brukar äta fisk minst två dagar, eventuellt tre dagar i rad när jag har handlat där. Allt ser så gott ut! Idag var det dags igen. Jag kom hem med bergtunga och laxfiléer. Efter löprundan tillagade vi bergtungafiléer, panerade med ägg och sesamfrö. Hoplagda två och två med mozzarella-ost emellan. Till det en sallad på färsk vitkål och i ugnen hade vi auberginer med tomater på. Hasse tyckte att vi skulle ta var sitt glas vitt till middagen så det blev så. Vilken underbar middag.
Efter middagen bakade jag ett knäckebröd. Har provsmakat det och det är supergott!
Här kommer receptet om någon vill testa:
2,5 dl kokt vatten
½ dl olja
½ dl linfrö
½ dl sesamfrö
3/4 dl solrosfrö
1/4 dl pumpafrö
3-4 dl dinkelmjöl eller så mycket du behöver för att kunna kavla degen
Blanda samman allt och kavla ut mellan två bakplåtspapper.
Det räcker till två plåtar.
Baka i 150 grader i 1 timme
Det är väldigt enkelt att göra. Jag frågade precis Hasse om han provat det och fick ett jakande svar. På frågan om han tyckte det var gott svarade han: alldeles för gott!

Här ser ni det färdiga resultatet. Minimalt med jobb och supergott! Kan det bli bättre?
Måste också visa en bild på våra tre små sötnosar. Här mumsar dom på torrfoder. Det är favoriten och används som godis här.

6 kommentarer:

 1. Oj, vildsvin..lät farligt :S
  Men fisk...det är gott!

  SvaraRadera
 2. TAck för receptet , det måste jag testa , för det verkar ju hur nyttigt som helst hoppas du får min kommentar för jag har haft ett elände att både kommentera och göra inlägg Ha en härlig helg /Kram GuNillas

  SvaraRadera
 3. Tack för receptet, är stor fan av just knäckebröd!
  Söta katter!
  agneta kram

  SvaraRadera
 4. Åter i livet med möda! ♥ ♥ ♥ Har kuvertet kommit?
  Soliga hälsningar från syd

  SvaraRadera
 5. En snabb bild på nedersta bilden så trodde jag att katterna också fått smaka knäckebrödet.
  Tack för receptet.
  Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 6. Vildsvin i skogen har vi också. Man ser spåren , men som tur är träffar man inte på dem. Och nu har vi varg också sägs det. Konstigt har det blivit. Ditt knäcke ser supergott ut. Ha en skön helg !! Kram Eva

  SvaraRadera