lördag 14 maj 2011

Växthuset

Måste visa vad jag ägnade i stort sett hela dagen igår åt. Det blev projekt växthus. Nu är det klart, fattas bara lite mysprylar, krokar och amplar som ska in.
Jag startade dock morgonen med en halvtimmes promenad.
Här syns väggen från vänster till höger är det två lager färg, ett lager färg och endast borstat. Som ni ser fanns det inte mycket rester av färg kvar när jag hade borstat klart. Jag hade desto mer färg i hår, öron och näsa.
Sedan blev det att måla väggen i växthuset. Färgen torkar fort. Jag hann plantera några nyköpta pioner och lite annat medan jag väntade. Efter det packade jag upp vårt caféset som ska stå där inne och planterade ut tomater och chiliplantor. Satte även om vårt goijabär i en större kruka som också fick plats. Har lite fler frö som är på gång bl.a. melon, squasch och aubergin. Melonen ska också få plats i växthuset. Några chiliplantor var för små för att sättas ut. Dom befinner sig i växthuset men fortfarande i sina krukor. I taket ska vi sätta krokar så att ampeltomaterna kan hänga där.
Det färdiga resultatet av målningen. I min iver att få färg överallt tappade vinrankan några skott. Längst bort ser ni våra nya möbler.

Fotat från andra hållet. Vi har en dörr i varje ände så det ska vara lätt att komma åt och gå att lufta ordentligt när det är varmt. Här är tomatodlingen planterad. Jag vet att jag har fler tomater på jobb som väntar på mej. Jag har märkt ut var dom ska stå.

Förgrodda Dahlior. aldrig provat det förut men ska bli skoj att se om dom  blommar snabbare än dom andra.

Förgrodd potatis i hink. Nu äter vi ju egentligen inte potatis eftersom det är GI-kost som gäller men  en pära till midsommar är ju aldrig fel.

Chiliodlingen. Den kommer också att utökas.
När jag satt ut bord och stolar var det lite för lite plats för benen om man sitter två personer där. Hasse ska modifiera bordet så att det sitter fast i väggen och kan fällas ner vid behov. På så sätt blir det inga bordsben som tar plats, alltså bättre plats för våra ben.
Vi är jättenöjda med vårt nya växthus. Jag kan sitta där och bara njuta över hur fint det blev. Vilken duktig man jag har!

2 kommentarer:

  1. Men oj så mysigt växthus!
    Förstår att ni trivs där!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  2. Jösses amanda, vad stiligt det blivit. En Hasse skulle alla ha. Med den röda väggen bakom också så kommer allt ännumer till sin rätt. Tänk vad härligt det måste vara att sitta där med kaffen, och allt god du om en stund kan skörda. Alltså, bara ljuvligt :)

    SvaraRadera