söndag 30 oktober 2011

Födelsedag

En sån härlig dag jag hade igår. Hasse gjorde en jättegod moussaka och till det en sallad på spetskål, lök och en creme fraiche-dressing. Till fikat hade vi en äppeltårta som jag gjort. Den blev supergod. Kan dock inte göra om den igen eftersom jag höftade till allt på måfå. Lite av det och lite av nåt annat så blev det så gott. Hemlagad vaniljsås alternativt vispad grädde till tårtan. Hittade ett recept i Icas tidning Buffé på nötbollar. Det ser ut som chokladbollar, ni vet såna som vi i vår ungdom fick kalla negerbollar utan att någon tittade snett på oss. I dom här är det bara lite havregryn, inget socker utan torkad frukt och blandade nötter istället. Jag la i lite smör och kokt kaffe också. Allt körs till en massa som man gör bollar av och rullar i kokos. Mmmm!
Jag fick massor av fantastiska blommor, smycken, tröjor och söta ugnsformar röda med vita prickar på.
Det här är bordsdekorationen. Tog bilden idag så kastanjebladen hade hunnit krylla sig en del men i går kväll var det vackert.
Här är alla fina blommor jag fick. Buketterna går i höstens färger som jag förutom lila är mycket förtjust i.
Jag fick också garn som jag ska sticka en sjal av. Garnet är som ett nät, hmm svårt att förklara bättre men fina färger hade svägerskan valt ut. Återkommer med foto när den är klar.
Idag ska jag prova att cykla fort. Mina knä är ju inte på min linje när det gäller löpning och eftersom jag fick en pulsklocka av min älskling så måste jag finna en träningsform som knäna tål och jag får upp pulsen av. I värsta fall får jag lämna pulsklockan åter men vill ju inte gärna det.
Vädret ser bra ut för en cykeltur.

4 kommentarer:

  1. Gratulerar, gratulerar! Jag förstår att du haft födelsedag, man har ju det nu och då, fast jag tycker det blir oftare och oftare....
    Så fina presenter du fick och vilken god mat!
    Njut idag.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  2. Grattis! :)
    FIn dukning och maten lät super! det brukar alltid bli som godast om man bara höftar lite :)

    SvaraRadera
  3. Såna lite av ditt och lite av datt kakor brukar bli dom godaste, då borde man skriva ner medans den står i ugnen vad det var man gjorde vet du.. sån til en annan gång. Dom bollarna låter också goda. Och moussaka, jag älskar auberginer, det är så gott. Sån duktig man du har. Sist men inte minst - vilken uppvaktning, så bra du fick en fin dag :)

    SvaraRadera
  4. Så fina blombuketter du fått. Garnet är så häftigt jag har sett en halsduk gjorde i sånt garn, snyggt men ovanligt.
    Kram!

    SvaraRadera