söndag 29 maj 2011

Mors dag

Vi brukar inte fira så där våldsamt på mors dag. Idag hade dock två av tre barn tid att titta in och det är ju kul. I förmiddags bakade vi muffins med blåbär och hallon i. Dom ser riktigt smarriga ut. Vi ska ha dom till fikat i eftermiddag.
Efter bakning och frukost tog vi två pass på gymmet. Alltså är det fritt fram för en stooor mumsig muffins nu.
Här kommer receptet på muffinsen:
125 g smör
1 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 dl finhackade aprikoser (gärna osvavlade)
2 tsk bakpulver
4 ½ dl dinkelmjöl
1 ½ dl mjölk
2 dl blåbär, hallon, jordgubbar eller vad du vill ha i.
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen 1 och 1 under omrörning. Blanda ner vaniljsocker, mjöl, aprikoser och bakpulver. Häll i mjölken och rör till en jämn smet. Klicka ut smeten i muffinsformar. Lägg 1 msk bär i varje muffins. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.


Hasse gick ut för att klippa av maskrosorna som härjar vilt i gräsmattan. Han kom in nu då klippandet tog ett snabbt slut eftersom regnet just nu vräker ner. Ingen hejd på hur mycket vatten det molnet innehåller. Det blev en söndagsvila i stället och det är ju skönt.
Ha en riktigt skön mors dag alla mammor och även alla som inte är mammor.

4 kommentarer:

  1. Du har verkligen förtjänat att äta en blåbärsmuffins till fikat, du är SÅÅÅ duktig med dina träningspass.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Mums blåbärsmuffins ,ja det kan du gott unna dej , ibland måste man ta ngt gott, älskar blåbär , Tack för receptet !! /Kram

    SvaraRadera
  3. Kan informera om att det inte är tiden som står i vägen för att jag inte kom hem och gav dig en kram på morsdag! KRAM

    SvaraRadera