fredag 5 augusti 2011

Ett projekt som blev klart igår

Innan vi rev vår altan, mycket rivande här, (se föregående inlägg) hade vi en utedusch monterad på ena stolpen som höll upp altanen. Eftersom vi båda gillar att duscha utomhus så skulle den naturligtvis upp på den nya altanen också. I går innan vi körde till dottern satte Hasse upp duschen igen. Vi har morgonsol på den sidan där altanen är. Det är verkligen en njutbar upplevelse att stå ute i naturen och ta sin morgondusch. Vi invigde den i går kväll när vi kom hem från dotter och svärson. Det var visserligen kväll då men lika skönt. Om det regnar gör det inget, man blir ju blöt när man duschar ändå. Då torkar vi oss bara inomhus så är det löst. Naturligtvis har Hasse löst det så vi har både varmt och kallt vatten.
Vår utedusch.
 Vill gärna visa lite bilder från vår trädgård också. Squashen växer sig bamsestor väldigt fort nu. Vi exporterade två till Norge när den dottern for åter. Vi har även exporterat två till Småland där den andra dottern bor. I kväll åt vi squashsoppa. Det var meningen att det skulle bli squashmos men det blev för mycket vatten i så när det var klart var det soppa. Det gäller att vara flexibel. Nu fick vi en annan rätt. Alltså la vi dom ugnstekta laxfiléerna i soppan i stället. Salladen på tomat och mozarella åkte också i soppan. Det smakade ljuvligt gott. Nästa gång ska vi testa att ta bort kärnhusen i squashen för att se om det blir mindre vätska och därmed blir mos i stället för soppa.
 En färdig squash.
 Bönorna
och ärtorna är också klara att ta av. Det är så ljuvligt att kunna gå ut i trädgården och ta det man vill ha till middag. 

5 kommentarer:

 1. Mina squash är det dålig fart på, de är så små och dessutom ruttnar de. Jag behöver nog lägga något under så de inte blir så fuktiga mot jorden när det regnar så mycket.
  kram!

  SvaraRadera
 2. Duschen därute måste vara helt underbar att använda varma soliga dagar. Vilka squash du har !! Mina växer bra också. Jag har lagt halm under så de håller sig fina. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Och det växer så det knakar i ditt grönsaksland ser jag. Squash är gott.
  Härlig utedusch!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. ...håller med om att utedusch är bland det skönaste som finns. I stugan är det "socialdusch" som gäller - någon duchar den andre med trädgårdskannan! Vi kör året runt o på vintern blir det ofta i marchallens sken sen raskt in till kaminvärmen för tork....ljuuuvligt!

  SvaraRadera
 5. Härligt vad det frodas hos dig!
  Utedusch - vardagslyx på hög nivå!

  SvaraRadera