söndag 28 augusti 2011

Sista semesterhelgen

Semestern är slut! Visst är det tråkigt men som min käre make sa: Det hade varit värre om man inte haft något jobb, då hade man inte fått någon semester. Han är klok min älskling.
Igår var vi hos äldsta dottern och svärsonen. Dom behövde hjälp att plocka bort ett gammal kullerstensgolv som funnits i stalldelen som vi var behjälpliga med att riva för några veckor sedan. Det blev till att spetta, hacka, lyfta och släpa. Med andra ord ett riktigt styrketräningspass. Känns riktigt bra att få nytta av alla muskler som vi jobbat oss till på gymmet.
Dottern och svärsonen har flera små söta kisemisar. Just den här heter Guinness (jodå, döpt efter ölet). Här poserar han när han kämpar för att hålla balansen på kanten till vattentunnan. Det är en riktig liten goding.
Måste passa på att göra reklam för deras företag också. Som ni ser heter det JMG Trädvård. Skulle ni behöva ta ner ett träd som står taskigt till, beskära era buskar, fräsa bort några envisa stubbar eller bara ha goda råd om träd så står dom till tjänst. Klicka på namnet så kommer ni till deras hemsida och där beskriver dom mycket bättre allt dom kan göra.

Det var lördagen det. Idag har vi tagit det lugnt i förmiddag, passade på att plantera vår nyinköpta Katsura. Grävde också gropar till de två rhododendron som inhandlades på Sofiero. Vi hade ingen ogödslad torv och det måste köpas innan dom kan planteras.
Vårt eget privata Stonhenge som Hasse byggt. I förgrunden syns pionen som vi fick av Skaparglädje när vi besökte henne.
Här syns början på vårt projekt. Ett sånt här projekt kan hålla på hur länge som helst. Det blir aldrig färdigt.
Rosen heter Maxim och dofta mycket gott.

I eftermiddag var vi på avslutning/prisutdelning av årets cykelrundor i Verum. Det var femkamp. Där fick vi inga priser för våra poäng räckte inte till. Gissa vem som vann den interna familjetävlingen av oss två?
På lotterna för själva cyklandet vann Hasse en liten praktisk kylväska att ha på styret. Den kommer säkert till pass nästa år. Det var en väldigt trevlig och välanordnad tillställning och vädret stod oss bi.
Efter den tillställningen var det dags att träna för oss. Vi tog var sin löprunda i skogen. 7 km på ca. 50 minuter! Inte riktigt VM-standard men helt OK för mej. Har blivit lite sämre med träningen denna veckan eftersom det kommit annat emellan men nu återgår vi till det vanliga ekorrhjulet igen så då bättrar vi oss.

8 kommentarer:

 1. jösses vad effektiva ni varit! Härliga bilder också. ska genast kolla in deras hemsida, har en del saker jag kan tänka mig att få bort här hemma :-)

  SvaraRadera
 2. Sista semesterdagen här med och den tillbringar maken på Öland med bockjakt. Det är hans största intresse. Vad fint det blir i er trädgård. Och det är det redan säkert. Men alltid roligt att plantera något nytt. Kram till er från Eva

  SvaraRadera
 3. Ni har haft bra planterarväder i helgen. Skönt att få ner växterna i jorden, så behöver man inte tänka mer på dem i år.
  Och ett riktigt gymapapass fick ni hos er dotter.
  Jag hoppas att ni får en bra arbetsvecka både du och din man.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag har jobbat en vecka redan så jag lovar dig, det känns tungt i starten, men lite gott också (ska inte lura mig själv, kunde gott haft fyra veckor till...)men slutet kommer varje år och det är bara att ta fatt i livet igen.
  Så fint det ser ut i din trädgård, 8 rabatten har ändrat utseende. Vad är det för portal som jag skymtar? Spännande.
  Ha det gott :)

  SvaraRadera
 5. det är så roligt att följa med dig och dina fina bilder! måste ha blivit ett rejält arbetspass att ta bort stenarna!

  SvaraRadera
 6. Så fint du kommer att få det i din trädgård :) /kram

  SvaraRadera
 7. Jag gillar ert Stonehenge! Häftigt!
  Och det är fortfarande jättefint här inne med domnya färgerna!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Vilka bilder. Gillar din "nya" sida! Hoppas du har fått en mjukstart på arbetet!

  Kram ♡ ♡ ♡

  SvaraRadera