söndag 14 augusti 2011

Vilken lördag!

Igår hade vi en fantastisk dag! Ja, det är klart stiga upp klockan 6 är ju inte så roligt men har man som vi något trevligt framför sej går det bra. 
För att vakna startade jag med en dusch under vår nyinstallerade utomhusdusch. Den här underbara utsikten hade jag då. Som ni ser var solen i uppåtgående. Det är nästan en euforisk känsla att stå där i naturen, duscha och se solen gå upp. Efter den härliga starten på dagen, fixade vi en matsäck och åt frukost. Därefter drog vi åt nordöst. Vårt mål för dagen var Kalmar. Varför just Kalmar, varför just denna lördag? Jo, ...

där befann sig denne man. För er som inte känner igen honom kan jag berätta att han heter Anders Eldeman och leder Melodikrysset. Vi kom till Larmtorget i Kalmar strax innan det startade och som ni ser var det redan mycket människor på plats. Igår hade dom direktsändning från Kalmar och vi löste krysset relativt enkelt. Hade ju ingen dator till hands. Vi lämnade in lösningen direkt på plats vilket kändes bäst eftersom vår internetuppkoppling bara fungerar när den själv vill för tillfället.

Genom Evas Pysselblogg hade jag fått informationen om att det skulle finnas en liten fin garnaffär i Kalmar vid namn Droppen. Jodå, vi fann den och Hasse blev direkt förtjust i den! Låter det konstigt? Då kan jag berätta att dom har bord och stolar utplacerade mitt i den lilla gulliga affären. Där kan medföljande män (det är väl oftast män) sitta ner och vila sig medan hon (oftast) kan ta god tid på sig att kika runt bland garnerna utan att följeslagaren blir kinkig. Bra va?
I samma affärslokal fanns också Pysselgalen. Två affärer i en lokal, vilken bra idé! Nu tittade jag bara på garn och fann ett alldeles underbart lila alpackagarn. Köpte två nystan och ska se om det kan bli en sjal. Får leta mönster när internet kommer igång ordentligt här hos oss. 

I Kalmar finns många gamla små och stora hus bevarade. Det är en fin stad att bara gå och strosa i.

Dessutom ligger den nära vattnet och vi tog en liten promenad ner till hamnen. Det var mycket moln men också mycket sol. Även vädermässigt en alldeles perfekt dag.

Jag köpte en CD till förmån för "världens barn". Då fick jag helt överraskande en liten bärbar P4-radio också.  Så här glad blev jag då!

Under hela eftermiddagen satt vi och såg på den här fantastiska utsikten över Kalmarsund. Vi fick kaffe och en ljuvlig björnbärspaj. Var befann vi oss då? Jo, hos Eva (Evas Pysselblogg) och hennes man. Dom har en stuga söder om Kalmar och vi letade oss dit. Vi fick ett härligt välkomnande, pratade hela eftermiddagen som om vi känt varandra i evigheter och skratten klingade. Vi hoppas snart få träffa er när ni tar en trip åt södern till.
TACK, Eva och Bosse för en underbar eftermiddag hos er!

Nåja, allt roligt har sin ände och vi fortsatte vår färd hemåt. Vi stannade och tittade på fredsstenen vid Brömsebro och körde sedan en liten slingrig väg söderut i stället för E22. I Kristianopel ligger det här charmiga gästiset inrymt i ett gammalt hus. Väggarna är lite vinda och sneda, maskhålen syns i trä´t i taket men vad gör det. Dom hade en väldigt god laxfjärilskotlett, trevlig personal och maten kom snabbt vilket uppskattas när man är hungrig. 

Efter maten körde vi vidare. Hamnen i Svanhallar fick besök. Det verkar vara en hamn som människan glömt men vackert var där. Dom mörka molnen hade börjat hopa sig på himlen i öst men solen lyste fortfarande i väst. Detta fick naturen att se riktigt dramatisk ut och jag kunde ta några fina foto. När vi sett oss mätta på natursceneriet körde vi vidare.....

till Torhamn. Där fann vi den här till synes övergivna dansbanan. Hasse bjöd upp och vi tog oss en liten svängom allt medan han nynnade takten i valsen. I någon av båtarna som låg i hamnen hade vi sett att det fanns människor. Undrar vad dom tänkte. Hoppas dom blev glada av vårt infall och att deras dag varit lika bra som vår.

10 kommentarer:

 1. Vilken härlig dag ni hade och på vilket trevligt ställe ni var på!!!!..... kände mej som hemma när jag såg bilderna. Jag missade melodikrysset då kämpa jag på på gymmet en bit därifrån, men såg lite av Kanalsimmet på em innan vi tog en sväng till Öland på födelsedags kalas/Kram

  SvaraRadera
 2. Vilken perfekt dag! Den innehöll ju allt! Och vackra bilder därtill och besök hos Eva och god mat både här och där, sådana dagar är bra att ha dokumenterade när det blir grått och lite mer händelselöst...
  Agneta kram

  SvaraRadera
 3. Ja, vilken lördag ni hade, det var värt att stiga upp så tidigt. Roligt att du också har träffat Eva, hon var hem till mig en eftermiddag i juli, hon är så lätt att umgås med. Roligt att träffa bloggvänner.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vilken trevlig utflykt. Fint väder verkar ni oxå ha haft - tur att ni lämnade Skåne! När ni var i Kristianopel passade ni på att besöka Rosenträdgården? Kram

  SvaraRadera
 5. En sån dagstur är som en riktig semester. Synd att man gör det så sällan. Ser ut att ha varit en helprima dag. Otroligt så mycket ni hann med :)

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att ni kom till oss !!! Det var sååå kul att få träffa dig och din man. Jag tänkte också på sen att vad mycket vi hade att prata om .Ibland liksom faller allt på plats med en gång. Vi kommer säkert att leta oss fram till er framöver.
  Roligt att ni tog kustvägen hemåt och fick se lite vacker natur istället för bara E22an.Och t.o.m. en svängom blev det !! Ha det gott !!! Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Ser ut som ni haft en riktigt lyckad dag! :-D Den där utomhusduschen verkar spännande också!

  SvaraRadera
 8. Vad roligt att få se bilderna från min födelsestad Kalmar :) Förstår att ni hade mycket att tala om du och Eva.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 9. Vilken underbar dag ni hade!
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Man kan hinna göra så mycket på en dag!

  SvaraRadera