måndag 22 augusti 2011

Kräftskiva och 75-årsfirande

Lördagskvällen bjöd på kräftskiva hos mina goa svärföräldrar. Vi har det varje år tillsammans med svåger och svägerska. Två stoora fat med kräftor + massor av rökta räkor och en hel massa annat åt vi. Magen stod i alla fyra väderstrecken när vi var klara. Jag bara älskar rökta räkor. 

 Detta är fat nummer två som vi startat på. Där finns ju inte mycket på varje kräfta men det är gott att pilla på. Någon liten nubbe och lite sång på det gör ju inte saken sämre.
Svärmor hade gjort en fin bordsdekoration som lyste så vackert när mörkret infann sig. Ser ni dom små djuren som kommer krypande?
Min mor fyller 75 i denna veckan. Hon ville inte ha någon present utan ville gärna istället att familjen samlades och åt på något mysigt ställe.
Bror min beställde bord till oss på Degerberga golfkrog. Ett fint ställe i vacker omgivning och mycket god mat. Vi körde dit på vackra slingriga vägar.
 Blommorna fick mor och dom hade personalen på golfkrogen ordnat åt oss så dom fanns där när vi kom. Dom hade också fixat en jättegod tårta. Prinsesstårta, som jag i normala fall inte är så förtjust i men den här var supergod!
Efter middagen bar det av igen. Denna gången till Åhus. Där badade vi fötterna i havet. Det var inte varmt så vi svettades direkt. Efter fotbadet och en promenad längs stranden blev det glass i glasskiosken. Det är en glass som heter Ottos glass. Snacka om god! Den är toppen. Hembakade rån och två rejäla kulor glass. Det var mumma det. Vi hade verkligen tur med vädret också. Solen sken hela dagen.
Efter glassen styrde vi kosan hemåt igen. Mätta och belåtna orkade vi inte göra mer den dagen.

5 kommentarer:

 1. Såååå gott med kräftor! :)

  SvaraRadera
 2. Härliga kräftor !!! Tyvärr inte så ofta här eftersom mannen inte tål skaldjur. Men jag älskar. Vilken mysig födelsedag för mamma. Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Mmm, kräftor. Det är många år sen jag åt. Dom har inte den tradition här och dom på IKEA som man kan köpa är inte helt lika goda. Så trevliga familjestunder du har haft, men det låter kallt med havet.
  Ha det fint :)

  SvaraRadera
 4. Mysigt att få tända lite ljus nu när kvällarna blir mörkare. Det är så gott med kräftor. Fina blommor din mamma fick.
  Välkomna på Onsdag.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Mums så mycket god mat! Och fina blommor till en 75 årig mor.
  Agneta kram

  SvaraRadera