onsdag 10 augusti 2011

Tomater och nytt projekt på gång

Idag tog jag en runda i växthuset för att kolla om tomatskörden var något att tänka på än. Ja minsann! Jag fick ihop en hel del. Härligt goda och söta tomater av olika färg och storlek.
Visst ser dom goda ut.
Idag är också dagen när jag startade på mitt nya trädgårdsprojekt. 
För flera år sedan gjorde vi en rabatt i form av en 8 i gräsmattan. Jag fick för mej att det skulle bli bra. Ni vet väl hur det är? Man ser något i en tidning, på TV eller hör någon prata om något liknande. Oj, tänker då jag, nåt sånt måste jag få till. Det blir säkert urtjusigt. Blev det det? Nä, jag har i vart fall aldrig varit nöjd med den rabatten. Den har legat "utslängd" mitt på gräsmattan och sett hopplöst tråkig ut. Dessutom la vi kantsten runt för det skulle vara så enkelt att klippa. Ett hjulpar på stenen och sen var gräset kort. Problemet är att vårt gräs inte vill det. Det kryper längs med stenen och lägger sig in i rabatten. Alltså går jag likväl där med kantsaxen någon gång då och då. Eftersom jag inte gör det så ofta ser det ut därefter. Man kan säga att gräset ligger långt före mej. Stenen ska bort! Fyra gamla risiga stoora ljungplantor åkte också upp.
Ser ni kantstenen? Det är så knappt men maskrosorna i kanten syns bra.
Dessutom ville jag gärna ha en marktäckare i rabatten. Detta för att slippa rensa ogräs. Jag fick tips om någon sort på plantskolan. Har tyvärr glömt vad den heter, annars skulle jag varnat er i allra högsta grad för den. Hon på plantskolan berättade inte att just denna växt var inte bara ett utan massor av snäpp värre än kvickrot. Kvickrot är ju inte skoj men det här är fruktansvärt. Det växer djupt ner och brer ut sej och nästlar sej in i alla andra växter. När jag nu ska ta bort det måste jag gräva ca. 30 cm ner och göra fyrkanter som jag får lyfta upp. Tungt och skitjobbigt!

Hälften är avklarat. Resten ska fixas i morgon.
Ett amerikanskt blåbär och två azaleor ska jag spara. Som ni ser på bilden ovan har vi fått lite blåbär på vår buske i år.Dom ska få växa i gräsmattan tillsammans med riddarsporre, rosor och klematis. Lagom mellanrum så att gräsklipparen går emellan är det tänkt. Såna är åtminstone planerna. Hur det blir i verkligheten är en annan sak.

2 kommentarer:

  1. Stort jobb, men det kommer att bli jättefint, tror jag och blåbär är gott!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  2. Vad roligt det är att planera och plantera. Jag har en rabatt som har svämmat över. Ska gräva upp allt i höst har jag tänkt. Ja manne ska gräva förstås. Kram Eva

    SvaraRadera