fredag 26 augusti 2011

Sofiero och trädgårdsdagar

Idag ringde äldsta dottern när hon var på väg till Sofiero för att sälja pelargoner för Pelagonsällskapets räkning. hon berättade att det var trädgårdsdagar där. Eftersom vi är inne i ett trädgårdsflow just nu avbokade vi raskt träningen idag och drog till Helsingborg i stället. Oj, så mycket fina blommor, träd, trädgårdskonst och massor av annat dom hade. Tur älsklingen höll i plånboken annars hade vi fått leva på vatten och ? squash! (har vi gott om) resten av månaden.
Vi träffade på dottern och hon sa att försäljningen gick bra. Vi träffade också på flera trevliga personer som sålde rhodedendron. Vi har två små sådana i vårt nya trädgårdsprojekt. Dom trivs på den platsen eftersom det är två av dom tre växterna som inte rivits upp nu när vi gör om. Vi fann en rhodedendron som ingen av dom som skötte försäljningen visste vad det var för sort, om den blev hög, låg eller vilken färg. Alltså var vi tvungna att köpa den. Vi köpte även en som sades blomma den 10 maj, antingen i början eller slutet av sin blomning. Ni ska få namnen på dom i nästa inlägg eftersom det är för mörkt att titta efter nu.
Nästa inköp blev ett Katsuraträd. Det doftar pepparkaka! på hösten när löven ändrar färg för att falla av. Ett av dom träd som jag har velat se i vår trädgård länge nu. Några andra önsketräd är Ginko Biloba och näsduksträd.
Vi fann även en plantskola som skulle ordna en kurs i trädgårdsdesign för glada amatörer. Den ska troligen starta i juni nästa år. Vi är starka spekulanter på två platser där.
Tanken var att vi skulle tittat på och troligen köpt kakaoflis där också. Vi letade som galingar efter företaget som sålde det men när vi till sist hittade en information kunde dom berätta att just det företaget lämnat ett väldigt sent återbud till att delta. Jättetråkigt, då vi läst att alla växter ska må bra av kakaoflis och att sniglarna inte gillar det.
Nåja, man kan ju inte få allt. Sammantaget var vi mycket nöjda med våra inköp och alla trevliga personer vi pratat med.

1 kommentar:

  1. Men kära nå´n ett pepparkaksträd och kakoflis. Vilka dofter i din trädgård sen. Men det är roligt att experimentera. Nä vi var inte såå nära Anne-Lie och det var på tisdagen vi gjorde en utfärd till bilkyrkogården i Ryd. Min kusin som är biltokig hade berättat och Tommy ville gärna se. Men vi susar väl förbi ert ett tu tre. Imorgon lördag kör dottern och jag till Pema på scrapträff. Ha en skön helg. Kram Eva

    SvaraRadera