söndag 23 januari 2011

Brödbak och lite mer

Igår eftermiddag var vi hos dotter och svärson. Jag har ju skrivit förut att dom har en gammal bakugn. I går var det dags att baka i den igen. Vi bakade bröd, scones, sockerkaka och en sorts småbröd. Sconsen åt vi upp till den goda linssoppan dottern kokade. Vi äter inte så mycket bröd hos oss men det är ju svårt att motstå när dom är bakade i stenugn.
Dom blev inte så perfekta i formen men det är ju smaken som är viktigast. Jag hade flera paket med en liten slatt mjöl kvar i. Det var flera olika sorters mjöl. Dom åkte ner i brödet allihop. Bra sätt att städa i skåpen. Morötter och solrosfrö fick bli pricken över i:et.
Nu kliar det i odlingsfingrarna men det är bäst att vänta lite. Idag till frukost kaffet tog jag dock tag i frökatalogen från Örtagårdens plantskola. Dom har en massa olika annorlunda fröer. Det är skoj att prova något som man inte brukar odla. Jag har bland annat skrivit upp olika sorters salladsfrö. Sallad får bli årets test. Naturligtvis köper jag även tomatfrö och chilipepparfrö av olika sorter.

10 kommentarer:

 1. Nu fick jag dåligt samvete, ska försöka inventera mina fröer i kväll och återkomma snarast! Stenugnsbakat bröd - underbart! jag tillhör dem som älskar mackor, skulle kunna leva på mackor, gärna danska smörebröd...

  SvaraRadera
 2. Mumsigt bröd! Bra att använda upp allt mjöl ibland, det finns ju så många sorter. Och fler har det blivit.
  Frökataloger är kul, jag plockade fram min låda med fröer häromdagen.....för inventering.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja nu känns det att man vill komma igång med odlandet! Ha en gosig söndag!

  SvaraRadera
 4. Lyckost som kan få stenugnsbakat bröd. Det är speciellt !! Var hittar man den där frökatalogen ?? Skickar efter ?? Verkar spännande. Jag tycker om att prova nytt !!! Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Ser du att jag dreglar? Älskar den sortens börd och nybakat; så gott!
  Ha en härlig söndag.
  ;)

  SvaraRadera
 6. Hej på dig! Tack så jättemycket för din söta hälsning hos mig! :)
  Ha en skön söndagskväll!
  Kamomilla

  SvaraRadera
 7. Mums med stenugnsbaks bröd och morötter brukar ju göra brödet extra saftigt. Men frökataloger är ännu bättre, tack, nu hittade jag en massa spännande linkar när jag sökte. Katalogen ska beställas :)

  SvaraRadera
 8. Brödet ser gott ut, alltid gott med nybakat.
  Just nu bakar sonen bröd i bakmaskinen. Jag gillar inte den så mycket jag vill göra större satser när jag sätter i gång.
  Frökataloger ja, finns det något roligare att bläddra i just nu.
  Kram!

  SvaraRadera
 9. vad bra att du protesterar högljutt på mitt påstående! :D men jag har förstått att förållandet mellan dig och din man är ett sånt förh¨ållande som jag ser upp till! ni verkar ha det supermysigt och hittar på roliga saker tillsammans :)

  SvaraRadera